Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mrkvová polévka s koriandrem

Mrkev, brambora, šťáva a kůra z pomeranče a koriandr. Zajímavá kombinace chutí, rychlá příprava.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 1 cibule
    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 lžička mletého koriandru
    • 1 brambora
    • 400 g mrkve
    • šťáva z půlky pomeranče
    • 1 l vývaru
    • lžička strouhané pomerančové kůry

Příprava jídla

1 Jednu cibuli, pokrájenou, opečte v hrnci na 2 lžících slunečnicového oleje dosklovita.

2 Přidejte 1 lžičku mletého koriandru, 1 bramboru, pokrájenou, 400 g mrkve, pokrájené, a opékejte další minutu. Přilijte šťávu z půlky pomeranče, asi 1 l vývaru a vařte asi 15–20 minut doměkka.

3 Přidejte lžičku strouhané pomerančové kůry, rozmixujte a případně dosolte. Podávejte ozdobené lístky čerstvého koriandru.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí polévka s morkovými knedlíčky

Přidat komentář