Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Perfekní pečené jehněčí

Perfekní pečené jehněčí

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3505 kcal
Bílkoviny 390 g
Sacharidy 63 g
Tuky 180 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

s kostí
mrkev 2 ks
řapíkatý celer 2 ks
olivový olej
sůl mořská
hrubší
pepř
čerstvý mletý
tymián svazek
menší, čerstvý
rozmarýn
šalvěj

Postup

1

Jehněčí kýtu vyndáme z lednice a necháme 30 minut odpočinout.

2

Troubu si předehřejeme na 240°C/plyn 9.

3

Mezitím si připravíme zeleninu. Rozebereme si česnek na stroužky, které ale neloupeme. Cibule oloupeme a nakrájíme každou na tři silnější kolečka. Mrkev a celer omyjeme a nakrájíme na vetší kousky. Takto připravenou zeleninu vložíme do zapékací mísy, přidáme rozmarýn, tymián, šalvěj, olivový olej a vše promícháme.

4

Jehněčí kýtu ze všech stran napepříme, nasolíme, pokapeme olivovým olejem a krouživími pohyby vetřeme do masa. Takto připravenou kýtu vložíme do zapékací mísy na zeleninu, lehce podlejeme, přiklopíme a dáme péct na 200°C/plyn 6.

5

Pečeme 1 hodinu a cca 30 minut dopékáme kýtu odkrytou dokud není maso růžově načervenalé.

Foto: PXhere.com

Autor: msd

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč