Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pórek na víně s tymiánem

Víno vše krásně provoní, tymián zvýrazní chuť. Zkuste takto upravený pórek přidat třeba k těstovinám.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 45 minut
P
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 2 stroužky česneku, pokrájené nadrobno
    • 1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
    • 2 lžíce másla
    • 6 velkých pórků, nakrájených na 2cm kolečka
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150 ml horkého zeleninového vývaru
    • 150 ml bílého vína

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnci na másle asi minutu opékejte česnek a tymián. Přidejte pórek a promíchejte.

2 Přendejte do zapékací formy tak, aby jednotlivé kousky byly v jedné vrstvě. Osolte, opepřete a přilijte vývar i víno. Zakryjte pečicím papírem a pečte 30 minut. Pak sejměte papír a vraťte do trouby na 10 minut zezlátnout.

Podávejte: s grilovanými jehněčími či vepřovými kotletami.

Zkuste:
doplnit opečenou sušenou slaninou a těstovinami.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář