Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pastináková kaše s jablky

Jarní a neotřelá příloha k masu. Uvařte pastinák s jablky, přidejte bylinky a je to.

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 12 minut
PT15M
Příprava 0:15
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 850 g pastináku, oloupaného a nakrájeného na kostky
    • 2 nakyslá jablka, oloupaná a zbavená jádřince
    • 50 g másla + další při podávání
    • špetka římského kmínu a špetka koriandru
    • 100 ml mléka
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Vařte pastinák a jablka v osolené vodě 10 minut doměkka a slijte. Na másle zpěňte kmín a koriandr, po minutě přilijte mléko a zahřívejte, až bude horké.

2 Vraťte zeleninu, osolte, opepřete a rozmačkejte dohladka. Na talíři omastěte máslem.

Podávejte: s karbanátky, sekanou či s opékanými klobáskami s cibulovou omáčkou. Nebo zkuste k uzeným kotletám.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečné hody

Jablečné hody

Přidat komentář