Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Javorové vdolečky

Celozrnná mouka, javorový sirup, podmáslí tvoří základ zajímavé variace vdolků.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Na 10-12 vdolečků
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 20-25 minut
P
Chléb a pečivo Ostatní

Ingredience

    • 250 g hladké mouky + navíc na poprášení
    • 80 g celozrnné pšeničné mouky
    • 35 g ovesných vloček
    • 1 lžíce prášku do pečiva
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • ½ lžičky soli
    • 160 g másla, nakrájeného na kousky + navíc na vymazání
    • 4 lžíce javorového sirupu
    • 4–5 lžic podmáslí nebo mléka
    • 1 vejce
    • vaše oblíbená marmeláda na potření
    • 200 g čerstvého krémového sýra

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C, plech na pečení vyložte pečicím papírem. Smíchejte všechny suché ingredience, pak přidejte máslo a prohněťte ho prsty na drobenku. V jiné míse smíchejte javorový sirup a podmáslí (nebo mléko).

2 V drobence udělejte důlek a doprostřed vlijte podmáslí. Pomocí vidličky spojte, pak propracujte rukama. Buďte ale opatrní a nepřežeňte to, aby se vám máslo nerozpustilo pod rukama a těsto neteklo; mělo by být měkce formovatelné, ale stále pevné. Pokud je suché, přidejte trochu mléka, v opačném případě přisypte mouku.

3 Na lehce pomoučněné ploše těsto vyválejte na tloušťku 3–4 cm. Vykrajujte kolečka a položte je na plech, aby se skoro dotýkala. Koláčky potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20–25 minut dozlatova. Polovinu z nich potřete marmeládou a sýrem a přiklopte druhou půlkou. Podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní menu na čajovou party

Jarní menu na čajovou party

Zdravé moučníky z celozrnné mouky

Přidat komentář