Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tátovo kuře

Oblíbená pochoutka v rodině redaktorky Karolíny Konečné. Nechte se inspirovat.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 1,5-2 hodiny
P
Maso Francouzská

Ingredience

    • 1 středně velké kuře
    • mořská sůl
    • 200 g másla
    • 150 g anglické slaniny
    • větší svazek tymiánu
    • svazek rozmarýnu
    • 20 větších brambor, oloupaných, rozčtvrcených
    • 1 palice česneku, rozdělená na neoloupané stroužky
    • 2 citrony, nakrájené na měsíčky

Příprava jídla

1 Kuře důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Potom jej zvenku i zevnitř osolte a položte do pekáčku.

2 Dvě lžíce másla rozpusťte na mírném plameni a důkladně jím potřete celé kuře. Zbytek másla rozkrájejte na kostky, pár jich dejte do kuřete, pár pod křídla a stehna a zbytek kolem kuřete. Část tymiánu a rozmarýnu vložte do dutiny a mezi stehna (případně je svažte). Poté si předehřejte troubu na 200 °C.

3 Slaninu nakrájejte na kostičky a posypte jí celé kuře. Pekáč dejte do spodní třetiny trouby a pečte půl hodinky. Mezitím oloupejte brambory a rozčtvrťte je.

4 Teplotu snižte na 180 °C, kolem kuřete rozprostřete brambory, česnek, zbytek bylin a citronové dílky a pečte dokřupava. Klidně i hodinu a půl. Občas podlévejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční oběd s kuřetem

Velikonoční oběd s kuřetem

Komentáře

Obrazek uzivatele
je vazne skvele
Obrazek uzivatele
Úžasný recept, určitě doporučuji :)
Obrazek uzivatele
Patří k našim oblíbeným nedělním obědům.

Přidat komentář