Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Povidlové trojhránky

Sladká pochoutka, kterou hravě zvládne každý a je hotová za pár minut.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 10 minut
P
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 1 balení Babického listového těsta
    • 150 g švestkových povidel
    • vejce na potření
    • moučkový cukr na obalení

Příprava jídla

1 Listové těsto rozválejte na tloušťku dvou až tří milimetrů a nakrájejte z něj čtverce o hraně zhruba 9 centimetrů.

2 Dovnitř každého čtverce dejte vrchovatou lžičku povidel, přehněte do trojúhelníku a důkladně zmáčkněte ve spoji, aby povidla nevytekla. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem.

3 Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Horké trojhránky obalujte v moučkovém cukru.

Něco navíc: Trojhránky můžete plnit podle libosti – dobré jsou s polotučným tvarohem, prošlehaným se žloutkem a trochou mléka, promíchaným s rozinkami. Směsi ale nedávejte příliš, aby vám nevytekla. Okraje trojhránků můžete ‚zapečetit‘ koncem vidličky – těsto stlačí a ozdobí zároveň.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční oběd s kuřetem

Velikonoční oběd s kuřetem

Přidat komentář