Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Medovo-mléčné koláčky

Jsou křehké a vláčné zároveň, chutnají teplé, vlahé i zastudena. Křehký podklad si navíc můžete napéct předem a zamrazit na příště.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Na 4 koláčky
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení 1 hodina, pečení 20 minut
P
Cukroví Česká

Ingredience

    • 80 g změklého másla + na vymazání formiček
    • 2 lžíce moučkového cukru
    • 150 g hladké mouky
    • 60 g jemně mletých mandlí
    • 1 lžíce mléka

    Na náplň
    • 125 ml mléka
    • 60 ml smetany ke šlehání
    • 1 svitek skořice
    • 3 žloutky
    • 2 lžíce medu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a moučkový cukr dejte do mísy robotu a utřete do pěny. Přidejte mouku, mandle a mléko a dokonale spojte. Přendejte do plastového boxu a dejte na hodinu chladit.

2 Těsto vyválejte mezi dvěma archy nepřilnavého pečicího papíru na tloušťku 2 mm. Deseticentimetrové kulaté formičky vymažte máslem, vtlačte do nich kolečka těsta a odřízněte okraje. Těsto přikryjte kolečkem pečicího papíru a zatěžkejte suchými fazolemi. Pečte pět minut, pak sejměte papír s fazolemi a ještě pět minut pečte dozlatova. Košíčky vytáhněte ven a teplotu trouby snižte na 150 °C.

3
Připravte náplň: mléko, smetanu a svitek skořice dejte do rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu; po chvilce vyjměte skořici. Žloutky a med šlehejte v žáruvzdorné míse nad vroucí vodou dohusta a doběla. Přidejte je k mléčné směsi a dobře prošlehejte. Směsí naplňte hotové košíčky a pečte je osm až deset minut, až náplň zpevní.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Koláčky jsou výborné. Jen bych poupravila postup výroby. Dát nahřát troubu v době, kdy ještě nemám odleželé těsto je moc brzo.
Obrazek uzivatele
Koláčky jsou výborné. Jen bych poupravila postup výroby. Dát nahřát troubu v době, kdy ještě nemám odleželé těsto je moc brzo.

Přidat komentář