Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cukety a lilky (s náplní)

V létě jsou cukety i lilky lahodné a vláčné. A mají dostatečně pevnou dužinu na to, aby ustála krátký pobyt na žhavém uhlí.

Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 3 středně velké pevné cukety a 3 lilky
    • 12 plátků šunky
    • 300 g fety nebo balkánského sýra, rozdrobeného nebo nakrájeného na kousky
    • olej na potírání
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Párátka namočte, aby se nespálila. Cukety podélně nakrájejte na tenčí plátky; budete jich potřebovat dvanáct, pro každého dva. Na každý položte plátek šunky. Stočte, spíchněte párátkem a grilujte asi pět minut na žhavém uhlí.

2. Stejným způsobem nakrájejte lilek, ale jednotlivé plátky stejnoměrně osolte a nechte chvíli stát, aby se ,vypotily‘. Potom je opláchněte, osušte, potřete olejem a ogrilujte bez náplně (lilek potřebuje o něco delší dobu na změknutí). Pak teprve zabalte do plátků sýr, spíchněte a ještě minutu grilujte.

Grilovaná zelenina
Různobarevné papriky, cukety, houby, rajčata, případně cibuli nakrájejte na úhledné kousky. Zakápněte olejem, osolte, opepřete a grilujte. Navršte na opečené krajíce chleba – klasického českého nebo jakéhokoli oblíbeného.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Letní grilování

Letní grilování

Šunkoví šneci

Sytý salát z paprik a mozzarelly

Květákovo-brokolicová polévka

Panenka s bylinkami ve slanině

Makrela na grilu

Pomazánka na chléb

Snídaně na vidličku

Lívanečky s krémem

Jahodový koktejl

Komentáře

Obrazek uzivatele
K tomuto bych akorát přidala trošku grilovacího koření - cukety a lilky jsou bez chutě a šunka není tak výrazná. Namísto šunky by byla lepší Anglická slanina. Namísto balkánu, který teplý neni nic moc, bych doporučila nivu.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.37

Přidat komentář