Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajská polévka

I když se to může zdát náročnější, polévku můžete vzít sebou i na jarní výlet. Nalijte ji do termosky a podávejte v hrnečkách. Přidat do ní můžete i vařenou rýži nebo hrstku kuskusu.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: Pro 3 děti a 2 dospělé
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Příprava 0:15
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 menší cibule, pokrájená nadrobno
    • plátek másla
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 1 bobkový list
    • 1 svitek skořice
    • 5 kuliček nového koření
    • 3 kuličky černého pepře
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 1 litr rajčatového pyré (například Passata od Valfrutty)
    • 1 kostka hovězí bujonu bez glutamátu (třeba od Vitany)
    • ½ lžičky kůry z biocitronu
    • špetka čerstvého či sušeného tymiánu, případně sůl

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte máslo a doměkka na něm osmahněte cibuli, trvá to asi čtyři minuty. Pak přisypte cukr, bobkový list, skořici, nové koření a pepř. Chvíli míchejte, aby cukr začal karamelizovat. Přisypte mouku, nechte ji minutu osmahnout a pak do hrnce nalijte pyré. Rozdrobte do něj bujon a přilijte asi 150 ml vody. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a nechte deset minut vařit.

2 Těsně před koncem varu vmíchejte citronovou kůru a tymián. Podle potřeby dosolte, případně doslaďte, a polévku přeceďte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na výlet s dětmi

20 jídel, která děti milují

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
dobrá, rychlá...přidávám parmazán + topinky
Obrazek uzivatele
Stačí i méně cukru

Přidat komentář