Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nové brambory s česnekovým máslem

Lépe a radostněji než s novými bramborami už opravdu vařit nejde. Pevné hlízy bez jediného kazu, lehce provoněné česnekem, se stanou dokonalým doplňkem hlavního jídla.

Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Česká

Ingredience

    • 1,3 kg nových brambor
    • sůl a kmín na dochucení
    • snítku libečku
    • 40 g másla
    • 3 větší stroužky česneku, prolisované nebo utřené
    • hrst nasekané petrželové nati

Příprava jídla

1. Brambory důkladně umyjte, ale neloupejte. Vložte je do hrnce, zalijte horkou vodou, osolte, přidejte kmín, libeček a uvařte do měkka. Horké brambory pomocí vidličky a nože oloupejte; pokud jsou opravdu pěkné, klidně je nechte ve slupce.

2. Brambory nakrájejte na silnější plátky (malé jen rozpulte) a vložte do mísy. V kastrůlku rozpusťte máslo a přidejte k němu česnek. Směs nechte vzkypět a pak jí přelijte připravené brambory. Podle chuti dosolte, lehce promíchejte s petrželovou natí a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smažené marinované králičí řízky

Hráškový krém s mátou a skořicí

Ředkvičkový salát s mladou cibulí

Maková bábovka

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.50

Přidat komentář