Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Medové semifreddo s mákem

Mák je sice netradiční, ale naprosto bombastická přísada, kterou byste měli vyzkoušet v tomto klasickém italském dezertu.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 2 litry zmrzliny
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: 6 hodin
PT2M
Vaření 0:02
Zmrzlina Italská

Ingredience

    • 80 g medu
    • 80 g nemletého máku
    • 3 vejce
    • 2 žloutky
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 110 g krupicového cukru
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • 3–4 lžíce mandlových lupínků

Příprava jídla

1 Na mírném ohni zvolna zahřívejte med a mák asi 2 minuty. Sejměte a dejte stranou. Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte a nechte zchladnout.

2 Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Vmíchejte med s mákem a mandlové lupínky. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc. Při podávání rozdělte do keramických pohárků.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medové dezerty

Jablečné semifreddo s drobenkou

Dvojnásobně čokoládové semifreddo

Švestkové semifreddo

Sendviče s kávovým semifreddem

22 sladkých makových receptů

reklama

Přidat komentář