Z neinspirativního kousku studeného masa vytvořila Rettigová jemně ochucenou lahůdku jako stvořenou k lehkému letnímu obědu nebo večeři. Hodnotí ji následovně: „Jestiť dobré jídlo a může se z dost malých drobtů udělat, které by se jinak ani na stůl dáti nemohly.
Suroviny
telecí plec
600
g
studená pečeně
rostlinný olej
1
PL
máslo
1
PL
strouhanka
1
hrst
z jednohoh citronu
kapary
3
PL
vývar
200
ml
vinný ocet bílý
1
PL
sůl
pepř
tymián
housky, veka, bageta
Postup
1
Maso nakrájejte na stejnoměrné nudličky. V kastrole rozehřejte olej s máslem, vsypte strouhanku a chvilku ji opékejte.
2
Přidejte maso, promíchejte a dvě až tři minuty opékejte. Posypte citronovou kůrou, promíchejte, zalijte vývarem a octem, okořeňte solí, pepřem i tymiánem a nechte šťávu skoro vyvařit. Nakonec přimíchejte kapary.
3
Vychladlé maso navršte do servírovací mísy a obložte opečenými plátky pečiva, nejlépe ve tvaru půlměsíčků.
Komentáře