Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavý broskvovo-nektarinkový koláč

Na první pohled vypadá tenhle koláč jako posetý plátky růží. Je tak lehký, tenoučký a voňavý. A navíc je úžasně šťavnatý!

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Na 12 řezů
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Česká

Ingredience

    • 2 balení listového těsta Wewalka (à 250 g)
    • 120 g mletých mandlí
    • 1 vanilkový lusk, podélně rozříznutý a s vyškrábnutými semeny
    • 1 lžíce nastrouhané kůry z biopomeranče
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 3 broskve, nakrájené na tenké plátky
    • 3 bílé broskve, nakrájené na tenké plátky
    • 3 nektarinky, nakrájené na tenké plátky
    • 3 bílé nektarinky, nakrájené na tenké plátky
    • 2–3 lžíce (55 g) krystalového cukru
    • moučkový cukr na posypání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 ºC. Pláty rozváleného listového těsta rozložte na plech vyložený papírem na pečení. V míse dobře promíchejte mandle, vanilkovou dřeň, pomerančovou kůru a krupicový cukr.

2 Směsí posypte těsto a na to rozložte plátky ovoce. Posypte krystalovým cukrem a pečte 20–30 minut dokřupava.

3 Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC Ještě křupavější koláč bude, když místo listového použijete těsto filo. Kupte osm plátů, potřete je rozpuštěným máslem a naskládejte na sebe. Na takto připravený základ naklaďte broskve a nektarinky podle základního receptu. Filo koupíte mražené v prodejnách s řeckými nebo arabskými potravinami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu pro poslední prázdninové dny

Menu pro poslední prázdninové dny

Broskve a nektarinky

20 nejlepších letních koláčů z plechu a forem

Přidat komentář