Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Veselý pekáč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6312 kcal
Bílkoviny 321 g
Sacharidy 73 g
Tuky 530 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle vypadá důmyslný recept! Zatímco se propéká maso, šťáva stéká do zelí, chutě se mísí a vám se sbíhají sliny.

Suroviny

vepřové
nahrubo
zelí kysané 2 bal
celkem 1 kg
sůl
bůček 500 g
uzené maso 4 plátky
krkovice, o síle cca 1 cm
palice
vývar zeleninový 250 ml
např. grilovací, ozdobně nakrájené

Postup

1

Ve větším pekáči rozehřejte sádlo. Přisypte cibuli a čtyři minuty ji opékejte doměkka; sejměte z ohně. Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Cibuli v pekáči promíchejte s okapaným zelím, osolte a okmínujte. Navrch dejte bůček, žebra a plátky uzeného, znovu posolte a pořádně okmínujte. Mezi maso ještě rozdělte česnek ve slupce a dejte aspoň na 2½ hodiny péct.

3

Podlévejte výpekem, případně podle potřeby přilévejte vývar. Na posledních 20 minut přidejte klobásy. Podávejte s knedlíkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč