Játrová omáčka

Možná trochu opomíjená, ale k pečenému hovězímu masu se skvěle hodí. A možná vám zachutná tolik, že jí budete jíst s knedlíkem samotnou.
Vydání: 2009/10
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
0
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření 1 hodina

Ingredience

    • 100 g vepřových, telecích či hovězích jater
    • 600 ml hovězího vývaru
    • 2 kuličky nového koření
    • 3 kuličky černého pepře
    • 1 hřebíček
    • 30 g másla
    • 30 g hladké mouky
    • sůl

Příprava jídla

1 100 g vepřových, telecích či hovězích jater naškrabejte najemno nožem nebo nasekejte v robotu. Vložte do rendlíku, zalijte 600 ml hovězího vývaru, přidejte 2 kuličky nového koření, 3 kuličky černého pepře a 1 hřebíček. Nesolte! Vařte asi hodinu.

2 Mezitím si připravte zlatavou jíšku ze 30 g másla a 30 g hladké mouky a 2–3 lžícemi omáčku zahustěte.

3 Podle potřeby osolte, případně přeceďte. Podávejte horké.

Související

Přidat komentář