Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Glazovaná řepa, cibule a pórek

Neotřelá příloha k masu navoněná česnekem a rozmarýnem.
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
34 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Opékání 10 minut, pečení 45 minut
P
Zelenina Východoevropská

Ingredience

    • 1 kg malých červených řep, oloupaných a přepůlených
    • 2 cibule, oloupané a rozčtvrcené
    • 2 pórky, nakrájené na 3cm špalíky
    • 4 stroužky česneku, oloupané
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1–2 snítky rozmarýnu a 4 bobkové listy
    • asi 100 ml balzamikového octa
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce pražených piniových oříšků

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi s kovovou rukojetí na rozehřátém oleji opékejte řepu, cibuli, pórek i česnek za stálého míchání asi 10 minut, až začne hnědnout. Přidejte rozmarýn a bobkový list, osolte, opepřete a přimíchejte ocet.

2
Vložte do trouby a pečte 15 minut. Ztlumte na 180 °C a pečte dalších asi 30 minut, až bude řepa měkká. Během pečení občas zamíchejte. Pokud by se zelenina připékala, přidejte trošku oleje a octa. Posypte piniovými oříšky a podávejte jako přílohu nebo předkrm. Jako hlavní jídlo můžete doplnit kozím sýrem, vařenými bílými fazolemi a rukolou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ćervená řepa 14x jinak

30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu

Přidat komentář