Guacamole

Tradiční mexická omáčka je díky avokádu máslově jemná, chilli papričky a koriandr jí však dodávají ten správně pikantní říz. Oblíbíte si ji.
Vydání: 2009/11
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
3.842105
19 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:

Ingredience

    • 4 zralá avokáda
    • 2 rajčata
    • 1 cibule
    • 3 čerstvé zelené chilli papričky
    • 2 stroužky česneku
    • 50 g čerstvé natě koriandru
    • mořská sůl a citronová šťáva podle chuti
    • sáček solených totopos (kukuřičné tortillové lupínky)

Příprava jídla

1 Avokáda rozpulte a vyjměte pecku. Oloupejte je a dejte do mísy. Rozmačkejte je vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.

2 Rajčata nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek nadrobno, z chilli papriček odstraňte semena a nasekejte je najemno a koriandr rozsekejte nahrubo. Vše přidejte k avokádu.

3
Pokapejte citronem, osolte a dobře promíchejte. Ihned podávejte s tortillovými lupínky na nabírání.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář