Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejlepší punčové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 75
Více než hodinu Velmi snadné Na jeden plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4770 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 908 g
Tuky 70 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Punčové řezy jsou snadné a rychlé. Navíc si můžete vyhrát i s jejich barvou.

Suroviny

Na korpus
vejce 6 ks
žloutky a bílky odděleně
Na punčový nálev
voda 150 ml
aroma 2 ČL
rumové
aroma 2 ČL
punčové
vanilkový extrakt 1 ČL
kyselina citronová ¼ ČL
Náplň
jahodový džem 200 g
Na polevu
voda 2 PL

Postup

1

Žloutky vyšlehejte s polovinou krupicového cukru a vanilkovým cukrem, bílky se zbylým cukrem. Obě hmoty spojte, vmíchejte citronovou kůru a prosátou mouku.

2

Hmotu rozetřete na dva plechy o rozměrech 30 x 40 cm vyložené pečicím papírem a pečte 8 minut na 200 °C.

3

Cukr a vodu svařte, přidejte aromata a vanilkový extrakt, kyselinu citronovou a obarvěte načerveno. Korpusy překrojte napůl (vzniknou vám tak čtyři díly). První díl potřete třetinou džemu a položte na něj díl druhý. Zvlhčete ho polovinou sirupu, položte na něj třetí díl a spotřebujte zbytek sirupu. Poslední díl potřete třetinou džemu a položte potřenou stranou na ostatní korpusy. Na povrch dejte papír, zatižte prkénkem a nechte v lednici odležet do druhého dne. Z cukru, citronové šťávy a vody utřete hladkou lesklou polevu. Moučník potřete zbylým džemem a nakonec polevou. Po ztuhnutí jej nakrájejte na jednotlivé řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč