Tenhle jahodový džem voní létem. Až ho v zimě otevřete, okamžitě vám připomene slunné teplé dny plné pohody...
1 Ve velké skleněné míse (nebo jiné, ale ne kovové!) promíchejte jahody, limetovou kůru a šťávu, citronovou šťávu, vanilková semínka i lusky a cukr. Přetáhněte potravinářskou fólií a nechte v chladu přes noc macerovat.
2 Další den nalijte jahodovou směs do většího hrnce. Na nižším plameni přiveďte k varu. Trochu zvyšte plamen a vařte 15–20 minut do zhoustnutí. Vytáhněte vanilkové lusky a odstavte.
3 Džem naplňte do vysterilizovaných skleniček, uzavřete a otočte. Nechte zcela vychladnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jahodové blaho aneb nejlepší recepty s jahodami(42 receptů)
Komentáře
Anna Hanzalová
15.06.2022 23:55
Dělala jsem minulý rok,…