Jahodový džem s vanilkou a limetou

Jahodový džem s vanilkou a limetou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5408 kcal
Bílkoviny 8 g
Cukr 1222 g
Tuky 14 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle jahodový džem voní létem. Až ho v zimě otevřete, okamžitě vám připomene slunné teplé dny plné pohody...

Suroviny

jahody 1.5 kg
očištěné a nakrájené
limeta 2 ks
nejlépe chemicky neošetřená, kůra nastrouhaná, šťáva vymačkaná
citronová štáva
vymačkaná z 1 citronu
vanilkový lusk 2 ks
semínka vyškrábnutá
želírovací cukr 1.1 kg
(2:1)

1 Ve velké skleněné míse (nebo jiné, ale ne kovové!) promíchejte jahody, limetovou kůru a šťávu, citronovou šťávu, vanilková semínka i lusky a cukr. Přetáhněte potravinářskou fólií a nechte v chladu přes noc macerovat.

2 Další den nalijte jahodovou směs do většího hrnce. Na nižším plameni přiveďte k varu. Trochu zvyšte plamen a vařte 15–20 minut do zhoustnutí. Vytáhněte vanilkové lusky a odstavte.

3 Džem naplňte do vysterilizovaných skleniček, uzavřete a otočte. Nechte zcela vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit