0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodový džem s vanilkou a limetou

Jahodový džem s vanilkou a limetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodový džem s vanilkou a limetou

4.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné Na 3 sklenice po cca 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5408 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 1222 g
Tuky 14 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle jahodový džem voní létem. Až ho v zimě otevřete, okamžitě vám připomene slunné teplé dny plné pohody...

Suroviny

jahody 1.5 kg
očištěné a nakrájené
limeta 2 ks
nejlépe chemicky neošetřená, kůra nastrouhaná, šťáva vymačkaná
citronová štáva
z 1 citronu
vanilkový lusk 2 ks
semínka vyškrábnutá
želírovací cukr 1.1 kg
(2:1)

1 Ve velké skleněné míse (nebo jiné, ale ne kovové!) promíchejte jahody, limetovou kůru a šťávu, citronovou šťávu, vanilková semínka i lusky a cukr. Přetáhněte potravinářskou fólií a nechte v chladu přes noc macerovat.

2 Další den nalijte jahodovou směs do většího hrnce. Na nižším plameni přiveďte k varu. Trochu zvyšte plamen a vařte 15–20 minut do zhoustnutí. Vytáhněte vanilkové lusky a odstavte.

3 Džem naplňte do vysterilizovaných skleniček, uzavřete a otočte. Nechte zcela vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Komentáře

Anna Hanzalová

Dělala jsem minulý rok, letos dělám trojitou dávku. Výborný džem s krásnou barvou a přijemnou konzistencí. Kdo ochutnal, chválil.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit