Jahodový džem s vanilkou a limetou

Jahodový džem s vanilkou a limetou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Na 3 sklenice po cca 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5408 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 1222 g
Tuky 14 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle jahodový džem voní létem. Až ho v zimě otevřete, okamžitě vám připomene slunné teplé dny plné pohody...

Související recepty

Suroviny

jahody 1.5 kg
očištěné a nakrájené
limeta 2 ks
nejlépe chemicky neošetřená, kůra nastrouhaná, šťáva vymačkaná
citronová štáva
vymačkaná z 1 citronu
vanilkový lusk 2 ks
semínka vyškrábnutá
želírovací cukr 1.1 kg
(2:1)

1 Ve velké skleněné míse (nebo jiné, ale ne kovové!) promíchejte jahody, limetovou kůru a šťávu, citronovou šťávu, vanilková semínka i lusky a cukr. Přetáhněte potravinářskou fólií a nechte v chladu přes noc macerovat.

2 Další den nalijte jahodovou směs do většího hrnce. Na nižším plameni přiveďte k varu. Trochu zvyšte plamen a vařte 15–20 minut do zhoustnutí. Vytáhněte vanilkové lusky a odstavte.

3 Džem naplňte do vysterilizovaných skleniček, uzavřete a otočte. Nechte zcela vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit