Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový džem s vanilkou a limetou
Jahodový džem s vanilkou a limetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodový džem s vanilkou a limetou

4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné Na 3 sklenice po cca 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5408 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 1222 g
Tuky 14 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle jahodový džem voní létem. Až ho v zimě otevřete, okamžitě vám připomene slunné teplé dny plné pohody...

Suroviny

jahody 1,5 kg
očištěné a nakrájené
nejlépe chemicky neošetřená, kůra nastrouhaná, šťáva vymačkaná
semínka vyškrábnutá
želírovací cukr 1,1 kg
(2:1)

Postup

1

Ve velké skleněné míse (nebo jiné, ale ne kovové!) promíchejte jahody, limetovou kůru a šťávu, citronovou šťávu, vanilková semínka i lusky a cukr. Přetáhněte potravinářskou fólií a nechte v chladu přes noc macerovat.

2

Další den nalijte jahodovou směs do většího hrnce. Na nižším plameni přiveďte k varu. Trochu zvyšte plamen a vařte 15–20 minut do zhoustnutí. Vytáhněte vanilkové lusky a odstavte.

3

Džem naplňte do vysterilizovaných skleniček, uzavřete a otočte. Nechte zcela vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Komentáře

15.06.2022 23:55
Dělala jsem minulý rok, letos dělám trojitou dávku. Výborný džem s krásnou barvou a přijemnou konzistencí. Kdo ochutnal, chválil.

Apetit magazín