Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažené plněné olivy

Pokud chystáte párty, nesmí na vašem stole chybět olivy. Dají se nápaditě plnit, a díky tomu mohou chutnat pokaždé jinak. Do sýrové náplně doporučujeme dát hodně chilli.

Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení: 20 minutChlazení: 15 minutSmažení: 15 minut
PT15M
Příprava 0:15
Italská

Ingredience

    • 3 plátky toustového chleba
    • 150g sklenice velkých zelených oliv, bez pecek
    • hladká mouka na obalování
    • 1 vejce, lehce rozšlehané
    • kousek vinné klobásy (asi o velikosti párku)
    • 80 g sýra feta + asi 1 lžíce jogurtu
    • chilli pasta podle chuti (harrisa)
    • slunečnicový olej na smažení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 150 °C. Toustový chleba rozmixujte na strouhanku. Vysypte ji na pečicí papír a pečte v troubě 20 minut dosucha a pak znovu rozmixujte, nyní najemno.

2 Do jednoho plastového sáčku vymačkejte vinnou klobásu. Do druhého dejte utřenou směs fety, jogurtu a chilli. Ustřihněte růžek a naplňte olivy – polovinu klobásovou a polovinu sýrovou směsí. Obalte olivy v mouce, pak ve vejci a a nakonec ve strouhance; klidně tam můžete nasypat všechny najednou. Dejte do chladničky na čtvrt hodiny zatuhnout.

3 Smažte ve vysoké vrstvě oleje asi 2–3 minuty dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.

Něco navíc:
Italové připravují olivy all’Ascolana plněné lahodnou, ale dosti komplikovanou nádivkou z mletého masa, sušené šunky, parmazánu a dalších přísad – vy to hravě vyřešíte některou z běžně dostupných čerstvých klobás.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pralinky z ricotty a pistácií

Závitky z cukety s tuňákovou náplní

Party chuťovky

Přidat komentář