Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sicilské marinované olivy

Marinované olivy najdete na pultě každého koloniálu či stánku na trhu – jednu dvě můžete uzobnout, než se rozhodnete koupit. 

Vydání: 2015/8
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení
Chuťovka

Ingredience

    • 400g zelených oliv s peckou v solném nálevu
    • 1 malý fenykl, nakrájený nadrobno
    • 1 malá červená cibule, nadrobno
    • 15 lístků máty, nasekaných
    • 2 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
    • 6 lžic panenského olivového oleje
    • 8 lžic červeného vinného octa
    • 1/2 čerstvé červené chilli papričky, zbavené semen a nakrájené nadrobno

Příprava jídla

1 Olivy nechte okapat a dejte je do pevnějšího plastového sáčku. Válečkem je trochu podrťte, aby popraskaly. Přesypte do mísy a promíchejte s ostatními přísadami. Nechte alespoň hodinu rozležet. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polpettine di pane

Bocconcini s petrželkou a chilli

Letní caponata

Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky

Sfincione

Kuře s fenyklem a pancettou

Cannoli s limoncellem

reklama

Přidat komentář