Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kokosky

Křehké a jednoduché sušenky jsou ideálním zákuskem k čaji nebo kávě.

Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 80 kokosek
Doba přípravy: Do 10 minut
Odpočinutí těsta: 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví Česká

Ingredience

    • 200 g hladké mouky + ještě trochu na posypání pracovní plochy
    • 200 g kokosu
    • 200 g másla
    • 150 g moučkového cukru
    • 2 celá vejce
    • 1 sáček prášku do pečiva
    • oříšky, mandle nebo kousky vlašských ořechů na ozdobení

Příprava jídla

1. Mouku s práškem do pečiva prosijte do mísy, přisypte kokos a cukr. Přidejte vejce a kousky změklého másla a všechno zpracujte v těsto. Na lehce pomoučněné ploše ho prohněťte, zabalte do fólie a dejte aspoň na půl hodiny do chladničky.

2. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Z těsta oddělujte malinké kousky a vyválejte je na kuličky. Do každé vmáčkněte lískový oříšek, mandli nebo kousek vlašského ořechu. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut. Pak teplotu trouby trochu zvyšte a kokosky dopečte dozlatova.

3. Vyjměte z trouby a nechte kokosky aspoň pět minut vychladnout ještě na plechu, nejlépe na mřížce. Pak je sejměte z papíru a nechte zchladnout. Ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě vydrží kokosky až dva týdny.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Většina kokosek bývá tvrdá hmota užmoulaná do kuličky, ale toto se jednoznačně nedá říct o TĚCHTO kokoskách neboť TYTO kokosky jsou naprosto rozplývající se na jazyku a vybuzující chu´tové buńky.Je to prostě krmě pro bohy.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.17
Obrazek uzivatele
výtečný recept. dnes jsem poprvé zkoušela a budu je dělat pořád. :)

Přidat komentář