Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládový cheesecake

Nejčokoládovější cheesecake láká čokoládou v korpusu, náplni i polevě. Na dobré čokoládě ani sušenkách nešetřete, rozhodují o výsledku.
Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
84 (hlasy)
Počet porcí: Na 12 řezů
Doba přípravy:
Pečení: 40 minut
P
Dort Americká

Ingredience

    • 125 g dietních sucharů/sušenek
    • 60 g másla
    • 1 lžička kakaa holandského typu + ½ lžičky na náplň
    • 175 g čokolády na vaření
    • 500 g čerstvého krémového sýra (třeba Philadelphia)
    • 150 g krupicového cukru
    • 1 lžička kukuřičného škrobu
    • 3 vejce + 3 žloutky navíc
    • 150 ml zakysané smetany

    Na polevu

Příprava jídla

Rozdrťte suchary a spojte je s máslem a lžičkou kakaa na kompaktní hmotu. Pokryjte směsí dno 23cm formy na dort a dejte ji do mrazáku. Troubu zapněte na 180 °C. Ve vodní lázni či v mikrovlnce rozpusťte čokoládu. Smíchejte sýr, cukr, kukuřičný škrob, vejce, žloutky a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte ½ lžičky kakaa rozmíchaného ve lžíci vody a rozpuštěnou čokoládu. Formu vyndejte z mrazáku a dno a boky obalte hliníkovou fólií tak, aby se do ní nedostala voda. Vlijte náplň a postavte formu do pekáčku. Do něj nalijte vařící vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formy na dort. Pečte 45–60 minut. Dort poté nechte vychladnout, nejlépe přes noc v lednici.

Čokoládu, smetanu a zlatý sirup prohřívejte tak dlouho, dokud se všechny přísady nespojí. Nechte trochu vychladnout a vzniklou polevou přelévejte dort.

Jiný recept na cheesecake po česku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoláda

14x dokonalý cheesecake

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Geniálny a jednoduchý dezert :-), len neviem či som ho mala piecť dlhšie , lebo ako krásne vyrástol, tak po vybratí z rúry sa o polovicu zmenšil...
Obrazek uzivatele
Prosim o radu,cim nahradit syr Philadelphia,u nas ho nemuzu sehnat,nejake gervais,lucinu..?
Dekuji za odpoved
Obrazek uzivatele
Zkuste podobné sýry Fénix nebo Buko! Gervais či Lučina by s přivřeným okem šly taky, ale struktura cheesecaku nebude tak krémová.
Obrazek uzivatele
My pečeme cheesecake z cream cheesu z Lidlu. Podle mě je zcela srovnatelný s Philadelphií, navíc je mnohonásobně levnější :-)
Obrazek uzivatele
To je fakt! Goldessu jsem zapomněla... Ta je na cheesecake super!
Obrazek uzivatele
A ake susienky mam prosim vas dat na korpus? Viete napisat znacku, ktora sa najlepsie hodi? Kludne aj z Lidl :)
Obrazek uzivatele
Dietní sušenky jsou trochu zavádějící název. Originál je totiž digestive biscuits a ty prodávají třeba v Tescu nebo M&S, ale určitě můžete použit třeba BeBe sušenky nebo nějaké jim podobné (v Lidlu je mají, ale ten přesný název bohužel nevím).

Přidat komentář