OBCHOD

Čokoládovo-višňový pohár

Teď je ta správná příležitost využít kredencových zásob kompotů. Navíc čokoláda, zmrzlina a muffiny jako tři nejlepší pochoutky v jednom dezertu. Nutno vyzkoušet.
Vydání: 2008/11
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Na 6 pohárů
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 10 minut
Cukroví Francouzská

Ingredience

    • 150 ml 40% smetany ke šlehání
    • 1 lžíce moučkového cukru
    • 1 lžička kakaa holandského typu
    • 400 ml čokoládové zmrzliny
    • 3 čokoládové muffiny, rozdrobené na větší kousky
    • 400 g kompotovaných višní, osušených + odkapaná šťáva z kompotu
    • čokoládové hobliny na ozdobu

    Na čokoládovo-karamelovou polevu
    • 200 g třtinového cukru
    • 150 ml 40% smetany ke šlehání
    • 50 g másla
    • 100 g hořké čokolády
    • 3 lžíce třešňovice

Příprava jídla

Nejdřív připravte polevu. Cukr dejte do malého rendlíku, přilijte k němu šťávu z višňového kompotu a 2 lžíce vody a nad středním plamenem opatrně míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Sejměte z ohně a přilijte smetanu, přidejte máslo a čokoládu. Míchejte tak dlouho, až bude poleva hladká a zhoustne. Pak přimíchejte třešňovici a dejte na deset minut zchladit. Mezitím dotuha ušlehejte smetanu, vmíchejte cukr a kakao. Pak si připravte šest pohárů a začněte vrstvit: na dno každého dejte kopeček zmrzliny, poté část rozdrobených muffinů, přidejte višně, polijte polevou a vrstvy opakujte, dokud nedojdete k okraji skleniček. Ozdobte šlehačkou a čokoládou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoláda

reklama

Přidat komentář