Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cheesecake s makovými krekry

Oblíbený koláč tentokrát naslano s česnekem a bylinkami
Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Na 8 řezů
Doba přípravy:
Pečení: 50 minut
P
Koláč Americká

Ingredience

    • 100 g makových sušenek (například Telka Original Maková)
    • 100 g másla
    • 600 g riccoty
    • 100 g parmazánu, nastrouhaného
    • 100 ml zakysané smetany
    • sůl
    • 4 vejce
    • velký svazek nasekaných bylinek (směs šalvěje, rozmarýnu, bazalky, oregana…)
    • 3 stroužky česneku, nasekané nebo prolisované

Příprava jídla

1 Dortovou formu vyložte pečicím papírem (i po stranách) a troubu předehřejte na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160. Sušenky rozdrťte, smíchejte s máslem (nejlépe to jde v mixéru) a pečlivě upěchujte na dno formy. Sušenkový základ vložte do rozpálené trouby a asi sedm minut předpečte.

2 Mezitím spolu ve velké míse prošlehejte riccotu, parmazán a zakysanou smetanu. Podle chuti osolte a přidejte vejce, bylinky i česnek. Sýrovou hmotu vlijte na sušenkový základ a pečte asi čtyřicet minut – měla by zpevnit a odtáhnout se od krajů.

3 Nechte cheesecake chvíli chladnout ve formě, pak na mřížce a v lednici.
Nahlásit chybu v receptu
reklama

Přidat komentář