Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Panna cotta s kávovým sirupem

,Svařená smetana‘ je skvělá také v kombinaci s kávou a s čokoládou. Kávový sirup můžete navíc okořenit skořicí nebo kardamomem.
Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Tuhnutí: 4 hodiny
P
Pohár Italská

Ingredience

    • 2 lžičky jemně mleté želatiny
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • 40 g přírodního cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • rostlinný olej na vytření formiček
    NA SIRUP
    • 180 ml espresa (či jiné silné kávy)
    • 60 g krupicového cukru

Příprava jídla

1 Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby absorbovala vodu. Čtyři formičky o objemu 125 ml zlehka vymažte olejem. Smetanu svařte v rendlíku spolu s cukrem a vanilkovým extraktem na středním plameni. Občas zamíchejte. Přidejte želatinu a vařte 1–2 minuty, aby se rozpustila.

2 Směs přeceďte a vlijte do vymazaných (plastových) formiček. Dejte na 4–6 hodin chladit, aby se zpevnily.

3 Na sirup svařte kávu s cukrem – míchejte na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí. Pak zvyšte plamen a vařte 5–8 minut, aby směs zhoustla a zredukovala se. Vychlaďte.

4 Pět minut před podáváním vyndejte panna cotty z lednice a vyklopte. Podávejte přelité kávovým sirupem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

reklama

Přidat komentář