Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Candát se zapečenými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3634 kcal
Bílkoviny 368 g
Sacharidy 199 g
Tuky 125 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento rybí fešák je nejen krásný, ale má i velmi chutné pevné bílé maso, málo tuku a kostí a velejemnou chuť.

Suroviny

candát 1,5 kg
vykuchaný
sůl
pepř
mletý
plátky
estragon
dle chuti
petrželka 1 svazek
na tenké plátky
kmín ¼ ČL
mletý
vejce 4 ks
rozšlehaná
olej 1 PL

Postup

1

Candáta omyjte, osušte a na povrchu udělejte napříč asi 4 mělké zářezy. Rybu zvenku i uvnitř osolte, opepřete a břišní dutinu vyložte estragonem (pár lístků jemně nasekejte a odložte) a polovinou petrželky.

2

Máslo promíchejte s jemně nastrouhanou kůrou z dobře omytého biocitronu, trochou citronové šťávy a špetkou soli a nasekaným estragonem. Zabalte ho do fólie, vytvarujte váleček a dejte ztuhnout do chladničky.

3

Do zářezů vložte slaninu a candáta položte na střed plechu vyloženého papírem na pečení. Obložte plátky brambor, osolte a dejte do předehřáté troubyna 180 stupňů. Pečte 30–40 minut, podle velikosti ryby.

4

Asi v polovině pečení přelijte brambory směsí vajec, smetany, soli, pepře a mletého kmínu. Jakmile vejce zpevní, vyndejte plech z trouby a nechte chvíli stát. Na každou porci ryby položte plátek citronového másla a podávejte se zapečenými bramborami posypanými zbylou petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč