Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Cheesecake s jahodovou polevou

Popis receptu: 
Naprosto unikátní!!!
Autor: Kateřina Vlčková
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Korpus: 180g sušenek BeBe 70g másla Náplň: 500g sýru ricotta 100g sýru lučina 200g zakysané smetany 3 vejce 1 vanilkový cukr 230g cukru krystalu šťáva z 1 citronu špetka strouhané citronové kůry Jahodová poleva: 300g jahod 2 lžíce vody 2 lžíce cukru krystalu 1 lžička škrobu gustin čerstvé jahody na ozdobu

Příprava jídla

1. Sušenky umeleme a spolu s měkkým máslem zpracujeme na těsto, které natlačíme rovnoměrn na dno dortové formy. Dáme péct do trouby při 180 stupních asi na 10min. 2. Ricottu, lučinu, zakysanou smetanu, vejce, cukr, šťávu a kůru z citronu zpracujeme v hustý krém a nalijeme na předpečený korpus. Dále pečeme při 180 stupních asi 45 minut. Okraje dortu by měly lehce hnědnout. 3. Dort vyjmeme a připravíme jahodovou polevu. 4. Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce, přidáme vodu, cukr a přivedeme k varu. Zaprášíme je škrobem a povaříme asi 3min. 5. Polevu rovnoměrně rozlijeme po dortu a dáme jej do chladu, aby ztuhl. Chladíme několik hodin.

Přidat komentář