Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový nákyp s ovocem

Tvarohový nákyp s ovocem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2216 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 347 g
Tuky 47 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohový nákyp můžete podávat jako bezvadnou sladkou tečku za nedělním obědem.

Suroviny

vejce 3 ks
škrob 1 PL
solamyl
voda 4 PL
tvaroh 2 bal
cukr 2 PL
na vymazání formy
mražené lesní ovoce 1 bal

Postup

1

Nejdřív si připrave omáčku: Mražené ovoce (maliny, jahody, borůvky, směs...) nechte na mírném plameni rozpustit. Přidejte cukr a provařte. Solamyl smíchejte s vodou a za stálého míchání vlijte do ovocné směsi. Uveďte znovu do varu a pak nechte částečně vychladnout.

2

Elektrickým šlehačem vyšlehejte krupici, cukr, vanilkový cukr, žloutky a citronovou šťávu do hladkého krému. Do vzniklého krému vníchejte tvaroh.

3

Vyšlehejte tuhý sníh z bílků a přidejte ho do tvarohu.

4

Polovinu směsi nalijte do máslem vymazané nákypové formy, poklaďte ji asi centimetrovými plátky rohlíků a zalijte zbylou tvarohovou směsí. Sladký tvarohový nákyp pečte v předehřáté troubě asi 40 minut na 180 °C. Jednotlivé porce podáváme sypané vanilkovým cukrem a přelité ovocnou omáčkou.

 

TIP: Ovoce můžete přidat rovnou do tvarohu před pečením, skvělá jsou třeba jablka, meruňky nebo švestky.

 

Ilustrační foto: ImageProfessionals

Autor: depesacka