Lasagne s kuřecím masem

Umelte si čerstvé maso doma nebo poproste řezníka, ať vám semele to, co si vyberete – třeba směs z kuřete a krůty.
Vydání: 2010/9
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.24
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Zapékání: 45 minut

Ingredience

    • 250 g lasagní (12 plátků)
    • 2 lžíce olivového oleje + 1 lžíce na formu
    • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 3 stroužky česneku, prolisované
    • 1 mrkev, očištěná a nahrubo nastrouhaná
    • 400 g mletého kuřecího masa
    • 1 lžíce másla
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 400 g drcených konzervovaných rajčat
    • sůl a mletý pepř
    • hrst směsi bylin (tymián, rozmarýn, šalvěj, oregano, saturejka), nasekaných
    • 250 ml smetany na šlehání
    • 150 ml bílého smetanového jogurtu
    • 250 g tvrdého sýra, např. Gran Moravia
    • 200 g mozzarelly, nakrájené na plátky

Příprava jídla

1 Lasagne připravte podle návodu na obalu. V kastrole rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, po třech minutách přisypte česnek a mrkev. Opékejte dvě minuty, pak přidejte mleté maso, lžíci másla a za stálého míchání osmahněte. Zakapejte citronovou šťávou a vlijte rajčata, případně trochu vody. Osolte, opepřete a ochuťte polovinou bylinek. Duste asi 40 minut, občas zamíchejte. Nakonec přidejte smetanu, jogurt a zbylé bylinky a nechte přejít varem.

2 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Hranatou formu vymažte olejem a na dno rozetřete několik lžic masové směsi. Překryjte plátky lasagní, ty potřete opět masem a posypte částí hrubě strouhaného sýra. Takto pokračujte ve vrstvení do spotřebování všech surovin. Končete vrstvou lasagní, plátky mozzarely a zbylým sýrem. Zapékejte asi 40–45 minut dozlatova.

Související

Dobroty pro děti

Přidat komentář