Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Turecká káva

Džezva, tradiční konvička na kávu, dobře vede teplo a vypadá stylově. Můžete však použít i kastrůlek.

Vydání: 2010/10
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
Příprava 0:05
Nápoj Balkánská

Ingredience

    • 8 g jemně mleté kávy (asi 2 lžičky)
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • špetka mletého kardamomu

Příprava jídla

1 Nasypte do džezvy nejdříve kávu, pak cukr a kardamom a zalijte 100 ml studené vody – pořadí je důležité.

2 Směs přiveďte těsně k bodu varu, odstavte a nechte spadnout vzniklou pěnu. Nesmí se však vařit. Vzkypění opakujte ještě dvakrát. Potom nechte krátce usadit kávovou sedlinu a tak, abyste ji nezvířili, nalévejte kávu z výšky asi 8 cm do malých šálků.

3 Pokud se vám těsně před naléváním povede sebrat z povrchu lžičkou pěnu, rozdělte ji do šálků. Nápoj nemíchejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Horké nápoje

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

reklama

Přidat komentář