OBCHOD

Bezé roláda s kávovou šlehačkou

Tohle je důkaz, že sladké bezé a opravdická šlehačka k sobě navždy patří. Ochucení je jen na vás – zrnková káva je klasika.

Vydání: 2010/10
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: na 1 plech
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení 0:12
Koláč Česká

Ingredience

    • 4 velké bílky nebo 5 středních
    • 80 g krupicového cukru
    • 30 g hladké mouky
    • 40 g vlašských ořechů, mletých
    • špetka soli
    • moučkový cukr na poprášení

    NA NÁPLŇ

    • 400 ml smetany na šlehání 40%
    • 1 lžíce moučkového cukru (nemusí být)
    • 1 lžíce čerstvě mleté kávy

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Bílky se špetkou soli rozšlehejte do řídké pěny, postupně zašlehejte cukr a našlehejte pevný sníh (ale nepřešlehejte, aby bylo bezé nadýchané). Vmíchejte prosátou mouku a ořechy.

2 Hmotu rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a přes sítko poprašte moučkovým cukrem. Pečte 10–15 minut do světle růžova (kdybyste těsto přepekli a vysušili, lámalo by se).

3 Plát těsta překlopte na podložku – buď pečicí papír poprášený moučkovým cukrem, nebo čistou utěrku. Stáhněte papír z pečení a pomocí podložky zabalte po delší straně do rolády a nechte vychladnout. Smetanu ušlehejte s cukrem na tuhou šlehačku a vmíchejte kávu.

4 Roládu rozbalte, odstraňte utěrku, potřete šlehačkou a opět srolujte. Zabalte do alobalu či fólie a dejte ztuhnout minimálně na hodinu do chladničky. Krájejte ostrým zoubkovaným nožem.

TIPY & TRIKY
Utěrku a pečicí papír pod roládou můžete navlhčit, papír z pečení půjde líp stáhnout.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ovocné košíčky

Cukrárna u vás doma

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

reklama

Přidat komentář