Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lepkavá žebírka se salátem coleslaw a salsou

Jíst rukama povoleno!

Vydání: 2010/11
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Počet porcí: 5-10
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2H
Pečení 2:00
Maso

Ingredience

    • 2 kg masitých vepřových žebírek
    • 125 ml sójové omáčky (Kikkoman)
    • 1 lžíce přírodního cukru
    • 3 lžíce sladké chilli omáčky
    • 100 ml dobrého kečupu
    • 8 stroužků česneku, drceného
    • 1 nakládaná chipotle paprička (uzené jalapeño)
    • 5 cm čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného najemno

    NA SALÁT COLESLAW

    • 170 g majonézy
    • šťáva z 1/2 limety
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 1 velká karotka, nastrouhaná nahrubo
    • 1/2 hlávky bílého zelí, na nudličky
    • 1/2 cibule, nakrájená nadrobno
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA KUKUŘIČNOU SALSU

    • 330g konzerva sterilované kukuřice
    • 1 velké rajče, nakrájené na kostičky
    • 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
    • 1 čerstvá chilli paprička
    • šťáva z 1/2 limety + sůl

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Žebírka rozdělte na jednotlivé kosti obalené masem. V pekáči je promíchejte s 250 ml vody a s ostatními přísadami a pod alobalem pečte 75 minut. Sejměte alobal, promíchejte a pečte dalších 25 minut. Zvyšte teplotu na 200 °C a pečte ještě 20 minut.

2 Na coleslaw promíchejte majonézu s olejem, cukrem a limetovou šťávou. Smíchejte s karotkou, zelím i cibulí; osolte a opepřete. Nechte zakryté v chladu 1 hodinu odležet. Promíchejte přísady na salsu a osolte. Obojí podávejte k žebírkům.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hospodské menu do ruky

Hospodské menu do ruky

Jak grilovat klobásky a žebírka

Jak grilovat klobásky a žebírka

Čínská vepřová žebírka

Grilovaná žebírka v marinádě jerk

Pečená žebírka v javorové marinádě

Vepřová žebírka po asijsku

Lepkavá pečená žebírka

Grilované vepřové ramínko

Přidat komentář