Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pórkové koláčky se sýrem

Jsou skvělé ihned po upečení i studené. Pokud vám zbude trochu náplně, snězte ji na topinkách, toustech nebo s těstovinami.
Vydání: 2010/11
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 30-35 minut
P
Koláč

Ingredience

    • 500 g listového těsta
    • 2 lžíce másla
    • 1 menší pórek, podélně rozpůlený, omytý a nakrájený na plátky
    • špetka muškátového oříšku
    • 1/4 lžičky mletého koriandru
    • sůl a mletý pepř
    • 4 lžíce smetany ke šlehání
    • 100 g hrubě strouhaného sýra Gouda
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu
    • 1 vejce prošlehané se lžící mléka

Příprava jídla

1 Připravte náplň. V pánvi rozpusťte máslo a minutu až dvě opékejte pórek. Ochuťte muškátem, koriandrem, solí a pepřem. Vlijte smetanu a nechte přejít varem. Stáhněte z ohně a po vychladnutí vmíchejte sýry. Předehřejte troubu na 200 °C.

2 Těsto rozdělte napůl a vyválejte dva pláty tak, abyste z prvního mohli vykrojit čtyři kola o průměru 12 cm a z druhého 4 větší  kola o průměru 14 cm. Menší kola rozložte na plech vyložený papírem na pečení a rozdělte na ně náplň 1 cm od okraje těsta.

3 Volné okraje potřete rozšlehaným vejcem a přes náplň položte větší kola těsta. Okraje dobře spojte, vytvarujte a pak ještě vykrojte ozdobnou formičkou. Vršky ozdobně nařízněte a povrch také potřete vejcem.

4 Pečte v předehřáté troubě 30–35 minut dozlatova a nechte 5 minut odpočinout.

NĚCO NAVÍC
Goudu zaměňte za čedar, ementál, nivu, ovčí sýr, fetu… Koláčky po naplnění můžete zamrazit na později.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na listopad

Menu na listopad

Přidat komentář