Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mléčná rýže s čerstvým ovocem

Pokud touhle pochoutkou pohostíte partu malých kamarádů, rovnou si dopředu nakopírujte recept pro ostatní maminky – uvidíte, že ho děti budou vyžadovat znovu a znovu.
Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
29 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P

Ingredience

    • 300 g rýže (nejlépe carnaroli, vialone nano či basmati)
    • 1 litr polotučného mléka
    • 1 lžičku mleté skořice
    • 2 lžíce moučkového cukru
    • 500 g čerstvého ovoce (jahody, třešně, meruňky,
    • švestky…)

Příprava jídla

1. Do kastrůlku nasypte rýži, zalijte ji mlékem a pomalu zahřívejte k bodu varu. Přidejte moučkový cukr, mletou skořici a vše pomalu vařte, dokud není rýže hotová (trvá to 25–30 minut). Měla by mít konzistenci husté kaše; v případě potřeby ji můžete naředit mlékem.

2. Rýži podávejte v hlubokých miskách. Můžete ji ozdobit ovocem: důkladně ho omyjte, nakrájejte na kousky a případně ochuťte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dětské hody

Dětské hody

Komentáře

Obrazek uzivatele
no no dása
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.46
Obrazek uzivatele
Omluvte můj přihlouplý dotaz, jsem teprve kuchařka začátečník... Může se tento pokrm mrazit?? Mám to uvařené a už nemůžem (jsme na to jen dva). Díky za odpověď

Přidat komentář