Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí hrudí s křenovou krustičkou a mrkvičkami

Hrudí si potřebuje v troubě pohovět, dělejte jej raději den předem. Pokud máte ,pomalý hrnec‘, pečte maso v něm!

Vydání: 2010/11
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do hodiny
PT4H30M
Vaření 4:30
Maso Americká

Ingredience

    • 2–2,5 kg hovězího hrudí s kostí
    • sůl a pepř
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 4 červené cibule, oloupané a rozkrojené na měsíčky
    • 4 stroužky česneku, rozmáčknuté
    • 100 ml hustého rajčatového protlaku (z dm drogerie nebo z Marks & Spencer)
    • 375 ml červeného vína
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 2 stonky řapíkatého celeru
    • snítka čerstvého rozmarýnu
    • 1 bobkový list
    • 1/2 kg mrkve

    NA KŘENOVOU KRUSTIČKU

    • 1 stroužek česneku
    • sůl
    • 1 čerstvý křen (cca 100 g)
    • hrst čerstvé petrželky
    • 2 lžíce dijonské hořčice

Příprava jídla

1 Do masa vetřete sůl a pepř a obalte ho v mouce. V hrnci vhodném do trouby rozehřejte olej a maso na něm ze všech stran dohněda opečte. Dejte ho na talíř.

2 Do hrnce přidejte cibulky a opékejte je asi pět minut. Přihoďte česnek a ještě minutu míchejte. Pak přidejte protlak, prohřejte, přilijte víno, přisypte cukr a sůl a přiveďte k varu. Předehřejte troubu na 175 °C.

3 Svažte celerovou nať, rozmarýn a bobkový list a svazek dejte spolu s masem a mrkví do omáčky. Z pečicího papíru vystřihněte kolo tak, aby kopírovalo vnitřek hrnce, položte ho na maso, zakryjte pokličkou a kastrol strčte na tři a půl hodiny do trouby.

4 Mezitím připravte křenovou krustu: česnek utřete se lžičkou soli. Nastrouhejte křen, nasekejte petrželku a vše v hmoždíři spolu s česnekovou pastou utřete na soudržnou směs.

5 Vyjměte hrnec z trouby, vyndejte maso a zvyšte teplotu na 200 °C. Vrchní část masa potřete dijonskou hořčicí a potřete křenovou směsí (část si ponechte na mačkané brambory). Vraťte maso do hrnce, do trouby, a nechte nezakryté péct ještě 30 minut.

6 Šťávu dochuťte solí, pepřem a případně doslaďte. Maso krájejte na plátky a podávejte přelité omáčkou s mačkanými bramborami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vzpomínka na Ameriku

Aromatické dušené hovězí

Hovězí guláš

Hovězí na černých fazolích

Hovězí na česneku

Hovězí na houbách

Hovězí na víně s brusinkami

Hovězí pečeně na víně

Hovězí pečeně po cikánsku

Hovězí pečeně s červenou řepou a křenem

Hovězí polévka s knedlíčky

Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem

Vařené hovězí žebro s hrachovou kaší

Znojemská hovězí pečeně

Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory

Řezy s krémem z burákového másla

Mačkané brambory

Přidat komentář