Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýňové vlnky s červenou cibulí na polentě

Loďky z červené cibule na dýňových vlnách. S opečeným chlebem vás tohle křupavé jídlo uhrane, zasytí a rozveselí.
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát

Ingredience

    • 2 červené cibule
    • 400 g dýně s jedlou slupkou (hokkaidó)
    • 400 g hotové polenty (vypadá jako knedlík, mají ji např. zdravé výživy)
    • 500 g čerstvých klobásek (salsiccia, tataráček… koupíte v lahůdkářstvích nebo supermarketech)
    • snítka rozmarýnu
    • cca 7 lžic panenského olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • chleba k podávání

Příprava jídla

1 Cibule oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a na 5–6 minut je vhoďte do vroucí osolené vody. Slijte, nechte okapat a uchovejte horké. Nakrájejte dužinu dýně i se slupkou na tenké plátky a v nepřilnavé pánvi je pomalu opékejte na 1–2 lžících oleje po obou stranách, až zezlátnou a budou lehce křupavé. Potom osolte a uchovejte horké.

2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a opečte polentu nakrájenou na tenčí plátky dozlatova z obou stran. Dejte pozor při obracení, aby se nerozlomily.

3 Vymačkejte klobásku ze střívka. V pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte klobásu, podrťte ji, vhoďte rozmarýn a společně opékejte asi 5–6 minut. Polentu rozdělte na talíře, na ni dejte navlněné plátky dýně a cibulové lodičky. Přidejte opečené kousky klobásky a opepřete. Podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC
  • Čerstvé klobásky dostanete u lepších řezníků, v etnických lahůdkářstvích i v supermarketech. Záleží na vaší chuti.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní listy s cizrnou a křupavým chlebem

Špenát a rukola s bylinkovou frittatou

Čekankový salát se sýrovou krajkou

Římský salát s ricottou a krevetami

Originální saláty 20x jinak

24 úžasných dýňových receptů

Přidat komentář