
Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem
Drobnozrnná čočka je skvělá právě na saláty, protože se nerozváří. Kombinace fety, červené cibule, petrželky, vinného octa a citronu je prostě dokonalá. Olej použijte extra panenský.
Vydání: 2011/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 400 g drobnozrnné zelené čočky, propláchnuté
- 1 velká červená cibule, tenké plátky
- 200 g balkánského sýra nebo fety, hrubě strouhané či nadrobené
- malý svazek petrželky nebo koriandru, nasekané listy
- šťáva z 1 citronu
- 4–5 lžic panenského olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 Čočku zalijte studenou vodou, nechte půl hodiny máčet a slijte. Znovu zalijte trojnásobným množstvím vody a vařte bez míchání asi 20 minut doměkka; čočka by ale měla zůstat pevná. Slijte a nechte okapat.
2 Smíchejte citronovou šťávu, ocet, olej, trochu soli a pepř. Čočku promíchejte se zálivkou, cibulí, petrželkou a nakonec přidejte sýr.
NĚCO NAVÍC
Francouzskou zelenou drobnozrnnou čočku koupíte v prodejnách zdravé výživy i v Tescu.
Přidat komentář