Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem

Drobnozrnná čočka je skvělá právě na saláty, protože se nerozváří. Kombinace fety, červené cibule, petrželky, vinného octa a citronu je prostě dokonalá. Olej použijte extra panenský.

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
146 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Salát Středomořská

Ingredience

    • 400 g drobnozrnné zelené čočky, propláchnuté
    • 1 velká červená cibule, tenké plátky
    • 200 g balkánského sýra nebo fety, hrubě strouhané či nadrobené
    • malý svazek petrželky nebo koriandru, nasekané listy
    • šťáva z 1 citronu
    • 4–5 lžic panenského olivového oleje
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Čočku zalijte studenou vodou, nechte půl hodiny máčet a slijte. Znovu zalijte trojnásobným množstvím vody a vařte bez míchání asi 20 minut doměkka; čočka by ale měla zůstat pevná. Slijte a nechte okapat.

2 Smíchejte citronovou šťávu, ocet, olej, trochu soli a pepř. Čočku promíchejte se zálivkou, cibulí, petrželkou a nakonec přidejte sýr.

NĚCO NAVÍC
Francouzskou zelenou drobnozrnnou čočku koupíte v prodejnách zdravé výživy i v Tescu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dhál z červené čočky a fazolek mungo

Arabský kotlík s čočkou a kuřetem

Čočková polévka do termosky

Čočková polévka s křupavým pastinákem

Čočková polévka s řasou

Čočková polévka z trouby

Novoroční čočka na kyselo

Čočkový salát

Originální saláty 20x jinak

Zamilujte si luštěniny

Přidat komentář