Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jemná kuřecí korma

Voní v celém bytě, na chodbě i pod oknem... Až se nabažíte téhle verze, vyzkoušejte kari pastu tikka masala nebo nějakou jinou oblíbenou.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ 15 minut dopékání
PT4H
Pečení 4:00
Kuře Indická

Ingredience

    • 200 g hustého jogurtu (řeckého nebo smetanového)
    • 70 g korma kari pasty (viz Tipy & triky)
    • 4 velké kuřecí řízky, překrojené napůl
    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 cibule, přepůlená a nakrájená na plátky
    • 2 lžičky hladké mouky
    • 2 rajčata, nakrájená na kostky
    • 50 g baby špenátu
    • sůl
    • hrst koriandrových lístků
    • dušená rýže nebo indické placky pappadum k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 100 °C. Promíchejte jogurt a kari pastu. Přidejte kuřecí maso, zakryjte a nechte v chladničce 30 minut marinovat.

2 V litinovém hrnci na oleji opékejte cibuli asi 5 minut dozlatova. Přidejte kuře i s marinádou a mouku a zakryté vložte do trouby. Pečte pomalu 4 hodiny. Odklopte, vmíchejte rajčata a špenát, zvyšte teplotu na 180 °C a vraťte na 15 minut do trouby. Vyjměte, případně dosolte a podávejte s rýží nebo plackami a posypané koriandrem.

NĚCO NAVÍC
Lze připravit i v pomalém hrnci. Kuřecí maso v jogurtové marinádě můžete nechat marinovat i přes noc. Bude pak ještě křehčí. Takto namarinované je výborné i na grilu, i když k tomu se nejvíc hodí temně rudá pasta tandoori.

TIPY & TRIKY
Kari pasta korma je nejjemnější z kořenicích kari past. Dostanete ji ve většině supermarketů či v Marks & Spencer, u Robertsona nebo  třeba v pákistánském obchodě Shalamar (Praha 3, Lipanská 3).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí prsa plněná sýrem s modrou plísní

Kuřecí prsa v dýňové krustě & celerové pyré

Dokonalé boloňské ragú

Vepřové na červeném zelí

Hovězí maso se sušenými rajčaty a rozmarýnem

Pomalu pečený bůček s bramborami boulangère

Králík na šalvěji a česneku

Komentáře

Obrazek uzivatele
Je to dobré, leč na mě opravdu až moc jemné :)

Přidat komentář