Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ředkvičková polévka

Tato polévka nás nadchla. Přidávají se do ní i ředkvičkové listy, takže nic nepřijde nazmar.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 cibule, oloupaná a nakrájená najemno
    • 1 šálek mladých ředkvičkových listů, asi ze dvou svazků ředkviček
    • omyté a očištěné ředkvičky ze dvou svazků (1 svazek do polévky + 1 na ozdobu)
    • 3 střední moučné brambory (varný typ C), oloupané a nakrájené na kostky
    • 800 ml zeleninového vývaru
    • 200 ml smetany na šlehání se 40 % tuku
    • sůl a čerstvě drcený černý pepř
    • kerblík nebo výhonky řeřichy na ozdobu

Příprava jídla

1 V hrnci rozpusťte máslo, vsypte do něj cibuli, po chvíli přidejte jemně pokrájené ředkvičky a vše nechte na mírném ohni zesklovatět a změknout. Potom přihoďte omyté a okapané ředkvičkové listy a míchejte do zavadnutí; trvá to asi 4 minuty. Přidejte brambory, zalijte je horkým vývarem a vařte asi 20 minut doměkka.

2 Hrnec odstavte a polévku rozmixujte. Přeceďte přes jemné síto zpět do hrnce, vmíchejte smetanu, osolte, opepřete a prohřejte. Při podávání ozdobte jemně pokrájenými zbylými ředkvičkami a kerblíkem nebo výhonky řeřichy.

NĚCO NAVÍC

  • Na zjemnění můžete použít i běžnou třicetiprocentní smetanu ke šlehání, ale smetana s vyšším obsahem tuku dodá polévce naprosto dokonalou chuť i konzistenci.
  • Na polévku použijte jen nepoškozené mladé a nezavadlé listy ředkviček od osvědčeného pěstitele nebo z vlastní zahrádky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu s jarní zeleninou

Menu s jarní zeleninou

10x jarní polévka

Polévka guacamole

Jarní zeleninová polévka

Polévka s citronem a vejci

Polévka se šunkou a zelenými listy

Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem

Přidat komentář