Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Indická omáčka a sladká červená omáčka

Udělejte si je pikantní podle chuti.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Chuťovka Indická

Ingredience

    INDICKÁ OMÁČKA

    • 150 g meruňkového džemu
    • 150–180 g majonézy
    • 1–2 lžičky kari koření

    SLADKÁ ČERVENÁ OMÁČKA (verze pro dospělé)

    • 1 lžíce olivového oleje
    • konzerva rajčat, pokrájených
    • trocha rajského protlaku
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, na plátky
    • 3 lžíce pikantní marmelády (malinová, rybízová)
    • hrst sušených brusinek nebo meruněk, pokrájených
    • hrst rozinek
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 2 lžíce koření ras-el-hanút, harissa, gyros,...
    • podle chuti sůl a cukr

Příprava jídla

INDICKÁ OMÁČKA
Smíchejte 150 g meruňkového džemu se 150–180 g majonézy a 1–2 lžičkami kari koření; případně ještě dochuťte solí.

SLADKÁ ČERVENÁ OMÁČKA
1
 Na oleji zpěňte cibuli, přidejte česnek, a až zezlátne, vmíchejte rajčata, ocet a protlak. Mírně 10 minut duste, podle potřeby podlijte trochou vody. 

2 Přidejte sušené ovoce, marmeládu a koření a duste vše doměkka. Ochutnejte a dolaďte solí a cukrem. Omáčku rozmixujte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomerančové minimuffiny

Sýrové koule

Kuskus po italsku

Pečené domácí hranolky

Rychlý arašídový dip

Ovocný salát

Malinový ledový čaj

Přidat komentář