Nápadité, k masu, zelenině i rybám. Knedlíky tentokrát raději vynechte a sáhněte po rýži, kuskusu nebo bramborách.
Suroviny
arašídové máslo
140
g
kokosový krém
165
ml
chilli paprička
1
ks
červená, najemno nasekaná
sójová omáčka
2
PL
sladká
1
PL
limetková šťáva
Postup
1
V rendlíku na středním plameni 5 minut míchejte, až se spojí: 140 g arašídového másla, 165 ml kokosového krému, 1 najemno nasekanou malou červenou chilli papričku, 2 lžíce sladké sójové omáčky a 1 lžíci šťávy z limety.
2
Omáčka se hodí ke kuřecím špízům, zelenině vařené v páře a vejcím natvrdo.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zmírněte stres vlašáky či kešú: 55 slaných pokrmů s ořechy a semínky(56 receptů)
- Omáčky, ke kterým ani maso nepotřebujete(25 receptů)