Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kvásek (Vecchia madre)

Tajemství pečiva spočívá v použití kvásku, který si pekař přivezl až ze Sicílie. Využijete ho v receptu na pane campagnolo.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 1kg mouky
Doba přípravy: Do 20 minut
Kynutí: 3 dny
P
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 3 lžičky extra panenského olivového oleje + trocha na vymazání misky a přelití
    • 5 g čerstvého droždí
    • 100 g + 1 kg hladké mouky
    • 60 ml piva

Příprava jídla

Olej, droždí, 100 g mouky a pivo smíchejte s trochou vlažné vody. Těstíčko dejte do olejem vymazané mističky, přelijte olejem a uprostřed udělejte prstem důlek. Překryjte fólií a nechte 48 hodin stát, aby kvásek začal kysele vonět.

2 Přidejte kilo mouky, zapracujte a nechte den stát; kvásek je hotový.

NĚCO NAVÍC
Kvásek můžete mít navěky, stačí jen, když dávku nezpracujete celou a necháte si 100 g stranou. Kousek usaďte do olejem vymaštěné mističky, udělejte důlek a dejte do lednice; vydrží tam měsíc i dva. Pak vždy jen stačí přidat kilo mouky a znova vypracovat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pane Campagnolo

Schiacciata

Ciabatta

Přidat komentář