Langoše

Typickou dobrotu od stánků s občerstvením si hravě vyrobíte doma. Skvěle chutnají naslano i netradičně nasladko.
Vydání: 2005/10
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
3.75
16 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Kynutí: 45 minut

Ingredience

    • 500 g hladké mouky
    • 30 g droždí
    • 250–300 ml mléka
    • špetku soli
    • 1 kostku cukru
    • olej na smažení
    • na závěrečné ochucení kečup nebo strouhaný eidam, česnek, povidla...

Příprava jídla

1. Spojte lžíci mouky, kostku cukru, droždí a 100 ml mléka. Dejte vzejít kvásek. Děti můžete pověřit jeho pozorováním – jakmile hlídka nahlásí, že se dělají velké bubliny, můžete pokračovat.

2. K vzešlému kvásku přidejte zbylé mléko i mouku, osolte a vypracujte hladké těsto. Hotovo máte ve chvíli, kdy při hnětení vznikají bubliny a těsto se odlepuje od vařečky. Pak ho už jenom poprašte moukou a dejte mu přibližně půlhodinku na vykynutí.

3. Za asistence dětí tvarujte z těsta malé bochánky a nechte je čtvrt hodiny vykynout na pomoučeném vále. Potom je vytahujte tak, aby vznikly placky, a ty vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte po obou stranách. Hotové langoše ochuťte tak, jak máte rádi – česnekem, kečupem, sýrem anebo třeba povidly.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tak to vyzkouším,už teď se mi zbýhají sliny:-)
Obrazek uzivatele
Langoše s přidáním jogurtu, kečupu, jedlé sody kvasnic, oleje a hladké mouky jsou nepřekonatelné.
Obrazek uzivatele
Arleno, upřesni prosím Tě recept, chtěl bych to vyzkoušet. Díky Honza
Obrazek uzivatele
Veľmi by som chcela vediet, ako mi zostanu langoše mäkké ako z obchodu. Mne sa to nedari, po smažení zostanú tvrdé. Dakujem za rady. O potretí cesnakom viem, ale ten ja neznášam.
Obrazek uzivatele
Evo, zkuste jiný recept, tento se mě zdá neúplný. Aby bylo těsto vláčné mělo by tam být trochu oleje a já do těsta nastrouhám i menší syrovou bramboru
Obrazek uzivatele
Evy, zkus přidat do těsta kousek sádla, budou pak měkkoučké:)))
Obrazek uzivatele
Já mam z táborové kuchyně osvědčený tip na měkké a vláčné langoše. Ještě teplé je dáváme do hrnce a ten PŘIKLOPÍME poklicí, tím se tam tvoří pára a langoše jsou měkké.
Obrazek uzivatele
moc dekuju za recept zrovna ho delam.tak snad se povede!
Obrazek uzivatele
vyskúšali sme a moc nám chutili ;-))
Obrazek uzivatele
Týýjo dík za recept,snad se mi povedou ;)
Obrazek uzivatele
ja davam menej mlieka, ale pridavam kyslu smotanu
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.63
Obrazek uzivatele
tak tyhlety langoše něměly chybu. byly opravdu vynikající. všem doporučuju je zkusit
Obrazek uzivatele
Dekuju za recept schanela sem ho louho no a ted si konecne s manzelem a synem smlsnem langose !!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek uzivatele
Nakolko som na sladke, zamilovala som sa do sladkeho variantu: slivkovy lekvar (alebo iny aromaticky) a kysla smotana - cize ako na dolky.... nam, nam... da sa to aj na kupovane, ale nech su bez cesnaku :-)))
Obrazek uzivatele
Sehnat chutné těsto na langoše, které by skutečně chutnalo jako "těsto na lagoše" pro mě byl nadlidský úkol. Ale tenhle recept vážně funguje. Langoše chutnaly přesně tak jak měly. Skvělé!
Obrazek uzivatele
je často dělám děti je mají moc rády a do těsta přidávám jednu štředně velkou bramboru.
Obrazek uzivatele
Ahojky.Holky mám recept na Langoše,kt.těsto můžete dát do lednice.Může to tam být i týden a neskazí se.kdykoliv vás popadne chut si udeláte a máte pořád čerství.
Obrazek uzivatele
..no tak šup sem s tím receptem:
Obrazek uzivatele
já na vás zapoměla.Slibuji že zítra ten recept máte.ted jsem v práci a snad i večer se mi to povede. Děkuji.
Obrazek uzivatele
1kg polohrubej muky, 500ml mlieka, 250 ml kyslej smetany, 50g kvasnic, 1 kávová lžička /KL/ kryštálového cukru, 1 Kl soda bikarbony, sol Udeláme kvásek z asi 2 dcl vlažného mlieka, cukru a kvasníc. Zmiesime s ostatnými ingrediencemi, vypracujeme cesto, zakryjeme folii a dáme do lednice na 60 min.Cesto vydrží v lednici i týden.

Přidat komentář