Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Živáňská pečeně z krkovice

Špíz pro celý regiment!

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H30M
Maso Slovenská

Ingredience

    • 1 celá krkovice (2–3 kg)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 měkké pikantní paprikové klobásy
    • 2 červené a 2 žluté papriky
    • 3 větší cibule (nejlépe bílé)
    • pečené brambory nebo chléb k podávání

    NA MARINÁDU

    • 4 lžíce dijonské hořčice
    • 4 lžíce dobrého kečupu
    • 5 stroužků česneku

Příprava jídla

1 Krkovici rozkrájejte na plátky silné asi 2 cm, lehce je naklepejte klouby prstů (ne paličkou) a osolte i opepřete. Klobásy překrojte podélně napůl, cibuli nakrájejte na plátky, papriky zbavte semeníků a nakrájejte na čtvrtky.

Na dvě dlouhé jehly vzdálené asi 8 cm vedle sebe napichujte střídavě plátek masa, půlku klobásy, na jednu jehlu cibuli, na druhou papriku (v dalším kole to bude obráceně) a pak zase maso až do spotřebování přísad. Nedávejte přísady příliš těsně vedle sebe, aby žár při grilování mohl dobře pronikat dovnitř.

3 Smíchejte přísady na marinádu a celou živáňskou jí potřete a dobře do ní vmasírujte. Zabalte důkladně do alobalu a dejte nejméně na 1–1,5 hodiny na gril; po 20 minutách otáčejte. Upečenou živáňskou sejměte z grilu a nechte 15 minut v alobalu odpočinout. Pak alobal roztrhněte a špíz podávejte s pečenými bramborami nebo jen s chlebem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená krkovička s jeřabinovou šťávou

12x vepřové

Krkovice podle Magdaleny Dobromily Rettigové

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zítra to mají zákazníci jako menu.Tak uvidíme co sklidíme za ohlas a aplaus.

Přidat komentář