Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nejjednodušší (a nejlepší) ovocné knedlíky

Knedlíky od čtenářky Jitky Brandejské jsme vybrali pro jejich supersnadnou přípravu. „Můžete je podávat posypané mákem, tvrdým tvarohem, osmaženou strouhankou či skořicovým cukrem – osobním preferencím se meze nekladou,“ radí autorka receptu.

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
112 (hlasů)
Počet porcí: na 10 knedlíků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Vaření 0:05
Česká

Ingredience

    • 1 kostka tvarohu (ne ve vaničce)
    • 1 vejce (můžete přidat 1 žloutek navíc)
    • dětská krupička podle potřeby
    • špetka soli
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • ovoce podle sezony – meruňky, jahody, švestky, borůvky nebo rybíz (ten je vhodné smíchat s trochou cukru)

    NA POSYPÁNÍ A OMAŠTĚNÍ

    • mletý mák, moučkový cukr a máslo

Příprava jídla

Smíchejte vejce s tvarohem, cukrem a solí, ke směsi sypte krupičku tak dlouho, až získáte nelepivé těsto. Vytvořte z něj váleček nebo vyválejte plát; váleček nakrájejte na kousky odpovídající použitému ovoci, plát těsta nakrájejte na čtverce.

Do kousků těsta zabalte ovoce (my jsme si vybrali borůvky). Knedlíky obalte ještě v krupici, vhoďte je do vroucí vody, počkejte, až vyplavou na hladinu, a pak je ještě cca 1,5 minuty (podle velikosti) provařte. Podávejte posypané a omaštěné.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

3x jahodové knedlíky

3x jahodové knedlíky

Pětkrát sladké knedlíky

Pětkrát sladké knedlíky

Bramborové knedlíky se švestkami

Kynuté jahodové knedlíky

Kynuté knedlíky s borůvkami

Maxiknedlíky se švestkami

Meruňkové tvarohové knedlíky s marcipánem

Odpalované knedlíky s višněmi

Pohankové knedlíky se švestkami

Tvarohovo-jablečné knedlíky

Sladké léto jako u babičky (20x jinak)!

Komentáře

Obrazek uzivatele
No, příprava je možná supersnadná ale bylo by dobré napsat alespoň přibližné množství té krupičky.
Obrazek uzivatele
Bohužel, to množství je hodně závislé na tom, jaký tvaroh použijete... Přidávala bych po troškách až do kýžené konzistence těsta... Nemělo by být mazlavé, ale zároveň rozhodně ne drobivé.
Obrazek uzivatele
Na uvedené množství surovin, ( bez přidaného žloutku ) jsem dal 160 g krupičky. Těsto mělo skvělou konzistenci.

Přidat komentář