Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládovo-ostružinové muffiny

Hříšné dortíky

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
22 (hlasy)
Počet porcí: na 12 muffinů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chléb a pečivo Americká

Ingredience

    • 250 g hladké nebo polohrubé mouky
    • 100 g krupicového cukru
    • 50 g kakaa holandského typu
    • 2 lžičky jedlé sody + 1/2 lžičky soli
    • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    • 200 g tmavé čokolády, nasekané (nebo stejné množství čokofloků)
    • 2 velká vejce
    • 50 g tmavého třtinového cukru
    • 300 ml podmáslí
    • 90 g másla, rozpuštěného a vychladlého
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 200 g čerstvých ostružin

Příprava jídla

1 Troubu zahřejte na 200 °C. V misce důkladně smíchejte mouku, krupicový cukr, kakaový prášek, sodu, prášek do pečiva a sůl. Pak rovnoměrně vmíchejte čokoládu.

2 V jiné míse pořádně prošlehejte vejce, pak vmíchejte třtinový cukr a asi tři minuty směs šlehejte, aby zhoustla a nabyla. Pak dohladka vešlehejte podmáslí, máslo a vanilkový extrakt. Až bude směs hladká, vmíchejte do ní ostružiny a pak moučnou směs, aby se navlhčila (nepřemíchat!).

3 Formičky/košíčky naplňte těstem a pečte asi dvacet minut, aby měly muffiny lehce zhnědlý povrch a zaoblené vršky. Zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá, pokud tedy netrefíte čokoládu či ostružinu.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kakaové muffiny s hruškou

Bezlepkové muffiny s brusinkami

Perníkové muffiny

Citronové muffiny s mákem

Na víkend: univerzální recept na muffiny

6 rad, jak upéct dokonalé muffiny

Kaštanové muffiny

Mandlové muffiny se švestkami

Muffiny cola & marshmallow

Muffiny se dvěma sýry

Pomerančové muffiny

Muffiny – 1 těsto, 10 variant

30x recepty z báječného podzimního ovoce

Přidat komentář