Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Maruščiny suchárky

Supersnadný recept, díky kterému zužitkujete zbylé bílky. Suchary pečte až jako poslední, protože ty musí být křupavé.
Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí:
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odpočinutí Pečení: 45 minut
P
Cukroví Česká

Ingredience

    • 4 bílky
    • 140 g moučkového cukru
    • špetka domácího vanilkového cukru
    • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 140 g hladké mouky
    • 100 g neloupaných mandlí
    • máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 180 °C. Z bílků ušlehejte sníh a postupně do něj zašlehejte moučkový i vanilkový cukr. Pak opatrně vmíchejte citronovou kůru, mouku a mandle. Hranatou formu na srnčí hřbet vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, přesuňte těsto a pečte ho v rozehřáté troubě asi 30–35 minut – povrch by měl ztuhnout a krásně zezlátnout.

2

Po upečení vyklepněte chlebíček z formy a zabalte ho do alobalu a ještě do utěrky. Takto zabalený chlebíček nechte při pokojové teplotě odpočinout do příštího dne. Pak ho nakrájejte ostrým tenkým nožem nebo na kráječi na co nejtenčí plátky.

3 Plátky rozložte na plech vyložený papírem na pečení a dejte je do trouby předehřáté na 100 °C usušit; trvá to asi 5–10 minut. Od trouby se raději nevzdalujte, abyste suchary nespálili. Ve finále by měly mít světlezlatou barvu a měly by být křupavé.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Daniny rohlíčky Touha

Milčiny macešky

Šárčiny pařížské rohlíčky

Darinčino vinné cukroví

Nikolina nepečená roláda

Pavliny žloutkové čtverečky

Stániny čedarové sušenky

Zuzčiny medové řezy

Naše nejoblíbenější cukroví

40x vánoční cukroví

Komentáře

Obrazek uzivatele
Skvělé...

Přidat komentář