Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lehký bramborový salát

Chutná skvěle i bez majonézy.
Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
49 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 30 minut
P
Salát Česká

Ingredience

    • 500 g brambor, varný typ A
    • 2–3 vejce, uvařená natvrdo, pokrájená na kostičky
    • 150 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 3 nakládané okurky, pokrájené nahrubo
    • 6 lžic kefírového mléka (nemusí být)
    • ½ svazku hladkolisté petrželky, nasekané
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce okurkového láku nebo 1 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

Brambory uvařte ve slupce, slijte a ještě teplé oloupejte a pokrájejte. Zvlhčete teplým vývarem. Nechte chvilku vsáknout, potom přidejte ostatní přísady a zlehka promíchejte. Ochutnejte, případně dochuťte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborový salát

Bramborový salát s matjesem

Vánoční bramborový salát

Candát z trouby v petrželové strouhance

Pstruh na másle

Kapr v bylinkové strouhance

Vánoce za 2 dny

Přidat komentář